Vapo Oy on 6.5.2021 alkaen Neova Oy. Yhtiön Y-tunnus säilyy ennallaan. Lue lisää

 

Epäilyksensuo, Pudasjärvi

Pudasjärven Epäilyksensuon laavu tunnetaan Kallarin laavuna. Vuonna 2015 rakennettu laavu sijaitsee 35 hehtaarin kosteikon kupeessa ja perille on rakennettu pitkospuut vuonna 2016. Laavun vieressä on myös wc. Kosteikolle tehdään linnustotutkimus vuonna 2016. Metsästyksen järjestää paikallinen metsästysseura.

Osoite

Kalliosuontie 437, 93187 Ala-Siurua.

Ajo-ohjeet

Pudasjärveltä ajetaan Rovaniementietä 3,5 km, sen jälkeen kääntyy vasemmalle Tannila ja tietä ajetaan 35 km Tannilan suuntaan. Kyltti vasemmalle Kalliosuo, jota ajetaan 5 km. Kyltti vasemmalle Epäilyksensuo, jota ajetaan 1 – 2 km. Kosteikko alkaa tien vasemmalla puolella.

Yhteystiedot

Kari Väisänen, hankepäällikkö, kari.vaisanen (at) vapo.fi, p. 020 790 5051

Ohjeet laavun käyttäjille

Huom! Tulenteko muualla kuin merkityillä laavuilla on ehdottomasti kielletty tulipalovaaran takia! Yleinen hätänumero on 112.

  • Osa laavuista sijaitsee keskellä tai lähellä turvetuotantoaluetta ja alueella liikkuu isoja työkoneita. Kiinnitä erityistä huomiota varovaisuuteen tullessasi kohteeseen. Jätä ajoneuvo turvalliseen paikkaan, jossa se ei aiheuta estettä muulle liikenteelle.
  • Avotulen teko on sallittu ainoastaan nuotiopaikalla, huolehdithan myös sammutuksesta. Varaudu laavuille mentäessä sytytyspuilla, mikäli haluat tehdä nuotion.Laavuilla on pääsääntöisesti puita, mutta laavut ovat suosittuja ja toisinaan puut pääsevät loppumaan.
  • Kerääthän kaikki roskat, tyhjät pullot ja tölkit sekä mahdolliset tupakan tumpit roskikseen.
  • Vierailethan laavulla siten, että seuraavakin tulija voi olla tyytyväinen.