Vapo Oy on 6.5.2021 alkaen Neova Oy. Yhtiön Y-tunnus säilyy ennallaan. Lue lisää

 

Haapasuo – Leivonmäki, Joutsa

Haapatorni on Vapon Leivonmäen Haapasuon reunalle rakennuttama lintutorni, joka otettiin käyttöön kesän 2005 alussa. Tornista avautuvat näkymät oikealle Leivonmäen kansallispuiston suuntaan ja edessä näkyy vielä toiminnassa oleva turvetuotantoalue. Alueella viihtyvien lintujen lisäksi torni antaa hyvän mahdollisuuden seurata turvetuotantoa kesäisin.

Torni on kaikkien turvetuotannosta ja luontoarvoista kiinnostuneiden käytössä. Haapatorni täydentää vuonna 2003 perustetun Leivonmäen kansallispuiston lähistölle muodostuvia tutustumiskohteita ja edistää omalta osaltaan luontomatkailua. Tulevaisuudessa Haapasuon pohjoisosaa on suunniteltu kosteikoksi.

Alueella on lisäksi lato ja käymälä. Latoa voi tiedustella paikalla vierailevien ryhmien käyttöön.

Ajo-ohje

Haapatorni sijaitsee Leivonmäellä lyhyen matkan päässä nelostiestä Haapasuon pohjoisosassa. Vähän matkan päässä on Leivonmäen kansallispuisto.

Aja nelostieltä Leivonmäen pohjoisesta liittymästä länteen (viitta Kivisuo) noin 2,1 km, josta vasemmalle (viitta Haapasuo ja toinen viitta lintutorni), sen jälkeen aja suoraan 0,1 km, josta oikealle (viitta lintutorni), aja noin 0,2km. Lintutorni ja lato sijaitsevat vasemmalla puolella.