Vapo Oy on 6.5.2021 alkaen Neova Oy. Yhtiön Y-tunnus säilyy ennallaan. Lue lisää

 

 

Lylyneva - Parkano

Lylynevan laavu Parkanossa valmistui keväällä 2016 17 hehtaarin kosteikon reunalle. Laavun materiaalihankinnassa sekä rakentamisessa hyödynnettiin paikallisia yrityksiä. Lintukosteikko toimii lintujen levähdyspaikkana, mutta myös turvetuotantoalueen vesienkäsittelyrakenteena. Paikallinen metsästysseura harrastaa kosteikolla lintujen ruokkimista ja paikalla onkin havaittu runsas määrä eri lintulajeja sekä pesiä.

Osoite

Lylynevantie 257, Parkano

Yhteystiedot

Ari Laukkanen, hankesuunnittelija, ari.laukkanen (at) vapo.fi, p. 020 790 6521

Ohjeet laavun käyttäjille

Huom! Tulenteko muualla kuin merkityillä laavuilla on ehdottomasti kielletty tulipalovaaran takia! Yleinen hätänumero on 112.

  • Osa laavuista sijaitsee keskellä tai lähellä turvetuotantoaluetta ja alueella liikkuu isoja työkoneita. Kiinnitä erityistä huomiota varovaisuuteen tullessasi kohteeseen. Jätä ajoneuvo turvalliseen paikkaan, jossa se ei aiheuta estettä muulle liikenteelle.
  • Avotulen teko on sallittu ainoastaan nuotiopaikalla, huolehdithan myös sammutuksesta. Varaudu laavuille mentäessä sytytyspuilla, mikäli haluat tehdä nuotion.Laavuilla on pääsääntöisesti puita, mutta laavut ovat suosittuja ja toisinaan puut pääsevät loppumaan.
  • Kerääthän kaikki roskat, tyhjät pullot ja tölkit sekä mahdolliset tupakan tumpit roskikseen.
  • Vierailethan laavulla siten, että seuraavakin tulija voi olla tyytyväinen.