Vapo Oy on 6.5.2021 alkaen Neova Oy. Yhtiön Y-tunnus säilyy ennallaan. Lue lisää

 

Rastunsuo – Rautalampi


Rastunsuon lintujärvi on siirtynyt Vapolta Pohjois-Savon luonnonsuojelupiirille 10.2.2016.

______________________________________

Rastunsuon ympäristöpolku kiertää lintujärven, joka perustettiin 1990-luvulla. Runsaat 1,2 kilometriä pitkä ympäristöpolku on osittain raivattu ja osittain se kulkee vanhoja ajouria pitkin.

Ympäristöpolulla ja sen ympäristössä riittää nähtävää, sillä esimerkiksi lintujärvellä pesii vuosittain kasvava joukko eri lintulajeja.

Ajo-ohje

Rastunsuon alue sijaitsee Rautalammin kunnan pohjoisosassa. Sinne pääsee mm. Rautalammin kirkonkylästä ajamalla ensin tietä 5451 noin 13,5 km ja kääntymällä vasemmalle tielle 545. Sitä ajetaan noin 3,5 km ja viitan tullessa vastaan käännytään vasemmalle Vapontielle. Vesannolta päin matkaa tähän Vapontien risteykseen on 32 km, Suonenjoelta 23 km. Vapontietä ajetaan noin 1,7 km ja käännytään oikealle Rastunsuontielle. Sitä jatketaan edelleen runsaan kilometrin verran, jolloin tienviitta osoittaa vasemmalle lintujärvelle.

Lintujärven tuntumassa on pysäköintitilaa riittävästi. Siellä on myös katettu tulentekopaikka, jossa on vieraskirja kävijöiden viestejä varten. Lähistöllä on myös puucee. Lintujärven toinen lintutorni sijaitsee pysäköintialueen vieressä. Siitä alkaa myös lintujärven kiertävä ympäristöpolku.

Rastunsuo