Vapo Oy on 6.5.2021 alkaen Neova Oy. Yhtiön Y-tunnus säilyy ennallaan. Lue lisää

 

Saarisuo - Viitasaari

Saarisuon kosteikko on perustettu yhteistyössä Life-hankkeen kanssa. Noin 18 hehtaarin kosteikko on yksi hankkeen mallikosteikoista. Lintutorni ja kota sijaitsevat kosteikon kupeessa. Kosteikko toimii riistakosteikkona ja sille on määritetty tarkat metsästysajat ja -paikat. Paikallinen metsästysseura vastaa kosteikon hoidosta ja metsästysasioista. Alueella sijaitsee myös käymälä. Kohteessa on paikoitusalue linja-autoille, joten kohde sopii isommillekin ryhmille.

Lue lisää kosteikosta ja sen rakennusvaiheista.

Osoite

Saarisuontie 516, Suovanlahti.

Yhteystiedot

Ari Laukkanen, asiantuntija, ari.laukkanen (at) vapo.fi, puh. 020 790 6521

Ohjeet laavun käyttäjille

Huom! Tulenteko muualla kuin merkityillä laavuilla on ehdottomasti kielletty tulipalovaaran takia! Yleinen hätänumero on 112.

Osa laavuista sijaitsee keskellä tai lähellä turvetuotantoaluetta ja alueella liikkuu isoja työkoneita. Kiinnitä erityistä huomiota varovaisuuteen tullessasi kohteeseen. Jätä ajoneuvo turvalliseen paikkaan, jossa se ei aiheuta estettä muulle liikenteelle.

Avotulen teko on sallittu ainoastaan nuotiopaikalla, huolehdithan myös sammutuksesta. Varaudu laavuille mentäessä sytytyspuilla, mikäli haluat tehdä nuotion.Laavuilla on pääsääntöisesti puita, mutta laavut ovat suosittuja ja toisinaan puut pääsevät loppumaan.

Kerääthän kaikki roskat, tyhjät pullot ja tölkit sekä mahdolliset tupakan tumpit roskikseen.

Vierailethan laavulla siten, että seuraavakin tulija voi olla tyytyväinen.

Saarisuon lintutorni