Vapo Oy on 6.5.2021 alkaen Neova Oy. Yhtiön Y-tunnus säilyy ennallaan. Lue lisää

 

Sompaneva - Parkano

Sompanevan laavu - Sompalaavu - valmistui kesällä 2015 ja se on rakennettu noin 13 hehtaarin kosteikon reunalle. Sompanevan lintukosteikko on vanhaa turvetuotantoalueen pohjaa, joka ennallistuu ensin kosteikoksi ja lopulta suoksi. Kosteikon ympärillä on osittain luonnollista ja osittain rakennettua penkkaa. Kosteikolle on rakennettu linnuille pesimäsaarekkeita ja reunoille sekä penkoille kylvetty nurmiseosta riistalle. Vesisyvyys kosteikolla on 0,5-1,5 metriä. Lintulajeina kosteikolla on nähty joutsenia ja muita vesilintuja kuten sorsia ja taveja.

Osoite

Mustajärventie 422, Parkano

Yhteystiedot

Ari Laukkanen, hankesuunnittelija, ari.laukkanen (at) vapo.fi, p. 020 790 6521

Ohjeet laavun käyttäjille

Huom! Tulenteko muualla kuin merkityillä laavuilla on ehdottomasti kielletty tulipalovaaran takia! Yleinen hätänumero on 112.

  • Osa laavuista sijaitsee keskellä tai lähellä turvetuotantoaluetta ja alueella liikkuu isoja työkoneita. Kiinnitä erityistä huomiota varovaisuuteen tullessasi kohteeseen. Jätä ajoneuvo turvalliseen paikkaan, jossa se ei aiheuta estettä muulle liikenteelle.
  • Avotulen teko on sallittu ainoastaan nuotiopaikalla, huolehdithan myös sammutuksesta. Varaudu laavuille mentäessä sytytyspuilla, mikäli haluat tehdä nuotion.Laavuilla on pääsääntöisesti puita, mutta laavut ovat suosittuja ja toisinaan puut pääsevät loppumaan.
  • Kerääthän kaikki roskat, tyhjät pullot ja tölkit sekä mahdolliset tupakan tumpit roskikseen.
  • Vierailethan laavulla siten, että seuraavakin tulija voi olla tyytyväinen.